venerdì 7 febbraio 2014

Shejh Rabi’ ibn Hadi el-Med’halij hafidhehullah. Bëhuni burra nëse jeni Selefi

Bëhuni burra nëse jeni Selefi

Shejh Rabi’ ibn Hadi el-Med’halij hafidhehullah.
 
Bëhuni burra, e nëse ju jeni Selefi, mësojeni menhexhin e Selefëve prej burimeve të saj të sakta dhe i përmbaheni fortë në mënyrë strikte, dhe mos kini frikë fajësimin e akuzuesve nëse ju flisni sinqerisht (të vërtetën) për Allahun.

Nëse babai yt ose vëllai yt devijon, apo më i afërti për ju, shpjegojeni thoni të vërtetën e [devijimit] që ai ka. Kjo është kuptimi domethënia e të qënit i sinqertë (nasîhah) për Allahun.

 “Feja është nasîhah për Allahun, Librin e Tij, të Dërguarin e Tij, prijësit e Muslimanëve dhe masën e gjerë të tyre –Muslimanëve-.”
Sahih Muslim

“O ju që keni besuar! Qëndroni të paepur për drejtësi si dëshmitarë të Allahut, edhe sikur të jetë kundër vetes suaj, apo kundër prindërve tuaj, apo kundër të afërmve tuaj më të afërt …”
An-Nisa `: 135

Burimi: http://www.sahab.net/forums/showthread.php?t=382353

Përshtati: Ebu Jusuf –Arbrit Kraja-
Shkodër, Rabee Al-Awwal 4 / 1434.

Nessun commento:

Posta un commento