giovedì 25 aprile 2013

Salih el Feuzan


Ngjitu lart  
Cili është shërimi i stresit
Salih el Feuzan - http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=128048


Pyetësi: Shejhu ynë i nderuar, një motër muslimane thotë: cili është shërimi i stresit, brengës dhe ankthit?

Përgjigja: Shërimi i tyre bëhet përmes përkujtimit të All-llahut (azze ue xhel-le); duke e shpeshtuar përkujtimin e All-llahut, leximin e Kuranit, duke bërë dhikrin e mëngjesit dhe mbrëmjes. Më e rëndësishmja prej këtyre gjërave, është falja e namazit. Pejgamberi (sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem), nëse e brengoste ndonjë gjë, i drejtohej namazit, nëse atë e stresonte ndonjë gjë, ai i drejtohej namazit; nafile apo farz qoftë namazi. Ai i drejtohej namazit; kështu njeriu qetësohet me lejen e All-llahut.


Përshtati: Besmir Cacani

Nessun commento:

Posta un commento