venerdì 1 febbraio 2013

shejkh Albani


Hadithi 1

Pejgamberi (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) ka thënë në hadithin e transmetuar nga En-Nua’man ibn Beshir (radijAllahu anhu):
“Kush nuk falenderon të paktën, nuk ka falenderuar të madhen. Kush nuk I falenderon njerëzit, nuk ka falenderuar Allahun. Të flasësh (të tregosh) rreth mirësisë së Allahu është falenderim, dhe lënia e të folurit rreth saj është kufër. Xhemati është mëshirë, ndërsa përçarja denim (azab).”
Sahihut-tergijb nr.976, dhe shejkh Albani e ka cilësuar hadithin si hasen-sahih.

من لم يشكر القليل لم يشكر الكثير ، و من لم يشكر الناس ، لم يشكر الله ، و التحدث بنعمة الله شكر ، وتركها كفر ، و الجماعة رحمة ، و الفرقة عذاب
الراوي: النعمان بن بشير المحدث: الألباني - المصدر: صحيح الترغيب - الصفحة أو الرقم: 976
خلاصة حكم المحدث: حسن صحيح

Nessun commento:

Posta un commento