martedì 5 febbraio 2013

shejh Abdulaziz ibën Abdullah ibën Baz (Allahu e mëshiroftë)قال الشيخ عبد العزيز بن عبد الله بن باز رحمه الله في شرحه للأصول الثلاثة:
فالواجب الصبر واحتساب الأجر عند الله . فالمؤمن يصبر على إيمانه بالله ، ويصبر على العمل بما أوجب الله عليه ، وترك ما حرم الله عليه ، ويصبر في الدعوة إلى الله ، والتعليم ، والأمر بالمعروف والنهي عن المنكر . فلا بد من الصبر في هذه الأمور كلها . فالدين كله يحتاج إلى صبر
Thotë shejh Abdulaziz ibën Abdullah ibën Baz (Allahu e mëshiroftë) në komentimin e "Tre parimeve": Është detyrë për njeriun që të durojë dhe të shpresojë shprëblimin nga Allahu. Besimtari bën durim për çështjen se ai e beson Allahun. Ai bën durim gjatë veprimit të obligimeve që ia ka vënë Allahu, dhe gjatë braktisjes së gjërave që Allahu i ka ndaluar. Ai bën durim gjatë thirrjes për tek Allahu, gjatë mësimdhënies, gjatë urdhërimit për mirë dhe ndalimit nga e keqja. Durimi është i domosdoshëm për të gjitha këto gjëra që përmendëm. E gjithë feja ka nevojë për durim.   Comprimi questo post

Nessun commento:

Posta un commento