sabato 9 febbraio 2013

Salih el Feuzan


Kthimi i selamit gjatë kohës së hutbes
Salih el Feuzan

Pyetja: Çfarë gjykimi ka kthimin i selamit ditën e Xhuma ndërkohë që Imami mban hutben, dhe a është e lejuar të kthejmë përgjigjen me gjeste duke lëvizur dorën në këtë rast?

P
ërgjigje: Jo! Asnjëra nga këto nuk është e lejuar, as fillimi (dhënia) e selamit e as kthimi i tij me gojë apo me shenjë. E nësë e jepet selami duhet injoruar dhe të mos kthehet.

Përshtati: Besmir Cacani

Nessun commento:

Posta un commento