lunedì 24 giugno 2013

Shkurtimi i mjekrës .Salih el Feuzan.

Shkurtimi i mjekrës
Salih el Feuzan

Pyetja: All-llahu ju dhëntë mirësi o shejkh i nderuar, thotë pyetësi:

 Disa nga nxënësit e dijes i shkurtojnë mjekrat e tyre dhe thojnë se kjo çështje është çështje ku ka mospajtim (mes’eletun khilafijjeh) dhe nuk lejohet kundërshtimi në të. A është kjo e saktë?

Përgjigja: Jo! Neve themi se kush e kundërshton argumentin, ne e kundërshtojmë atë, dhe këta persona e kanë kundërshtuar argumentin.

 Pejgamberi ka urdhëruar për përkujdesje ndaj mjekrës, ka urdhëruar për lëshimin dhe mosprekjen e saj sikurse është tek sahihu.


 Ata janë kundërshtues të argumentit, dhe çështjet e khilafit (mospajtimit) nëse ato e kundërshtojnë argumentin, apo nëse thëniet (mendimet) e kundërshtojnë argumentin atëherë ato kundërshtohen dhe i kundërpërgjigjesh bartësve të atij mendimi.


من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو رد
“Kush vepron një vepër që nuk është në përputhje me çështjen tonë, atëherë ajo është e refuzuar.”
Po!


Përshtati: Besmir Cacani

Nessun commento:

Posta un commento